SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Aleksi 21 saa aurinkopaneelit – suositun liikekiinteistön CO2-päästöt pienenevät

Julkaistu 22.1.2020 08:29

Aurinkopaneelit lisääntyvät Helsingin ydinkeskustassa, kun Aleksi 21 saa uudet paneelit katolleen laajemman energiaremontin yhteydessä. Oy Julius Tallberg Ab:n omistama kiinteistö on vuonna 1899 rakennettu Helsingin keskustassa sijaitseva liikekeskus Kolmen sepän patsaan läheisyydessä.

”Aurinkopaneelien asentaminen vanhoihin arvokiinteistöihin on teknisesti samanlaista kuin muihinkin kiinteistöihin, mutta haasteita työhön tuovat kalteva katto, ahtaat asennusolosuhteet sekä vilkas jalankulkuliikenne katutasossa. Muun muassa nostotyöt joudutaan miettimään erityisen huolellisesti”, sanoo EcoRealin operatiivinen johtaja Janne Koskela.

Aurinkopaneeleiden avulla pystytään kattamaan vuositasolla keskimäärin 2–5 prosenttia sähkönkulutuksesta.

Aurinkopaneelien ohella kiinteistön energiatehokkuus paranee vanhojen järjestelmien uusimisen myötä. Energiaremontin yhteydessä päivitetään muun muassa kiinteistön taloteknisiä järjestelmiä sekä yleisten tilojen valaistusta. Remontin ansiosta kiinteistön energiankulutus vähenee keskimäärin 8 prosenttia ja hiilijalanjälki pienenee 12 prosenttia.

Tällä hetkellä esimerkiksi ravintolatilojen ilmanvaihto, lämmitys ja jäähdytys toimivat ravintolan ollessa auki jatkuvasti samalla teholla. Uusien hiilidioksidianturien avulla tilojen ilmanvaihtoa, lämmitystä ja jäädytystä voidaan optimoida tilojen käyttöasteen mukaan automaattisesti. Hiljaisina aikoina järjestelmät toimivat pienemmällä teholla, ja kun tilat ovat täynnä ihmisiä, järjestelmät toimivat mitoitusteholla.

Energiaremontti vähentää noin 20 prosenttia kiinteistön lämmitysenergian kulutusta ja 6 prosenttia sähkönkulutusta. Parhaimmillaan remontti säästää jopa enemmän.

”Energiatehokkuuden parantumisella saadaan kiinteistön olosuhteita paremmaksi, hiilijalanjälki pienenee ja saavutetaan myös kustannussäästöjä”, toteaa Tallbergin kiinteistöpäällikkö Kimmo Okker.

Keväällä tehtävä energiaremontti on jatkoa kiinteistön mittavalle perusparannukselle, jota on toteutettu systemaattisesti vuosien varrella, ja jonka ansiosta hyväkuntoisessa arvokiinteistössä on tarjolla modernilla tekniikalla varustettuja kahvila-, ravintola-, liike- ja toimistotiloja.

Aleksanterinkatu 21:n kiinteistössä sijaitsee muun muassa Hard Rock Cafe, Ravintola Harald, Pizza Hut, Robert’s Coffee sekä useita muoti- ja erikoisliikkeitä kuten Esprit, KappAhl ja Kultajousi.

Kiinteistössä on 9 kerrosta joista 5 maanpäällistä ja 4 maanalaista. Kiinteistön läpi kulkevan City-käytävän kautta kulkeva henkilövirta on noin 6 miljoonaa ihmistä vuodessa.

Energiaremontin kohteessa suorittaa EcoReal Oy.

Lisätietoja:

Oy Julius Tallberg Ab, Kimmo Okker, p. 040 752 1256, kimmo.okker@tallberg.fi

EcoReal Oy, Janne Koskela, p. 050 359 0472, janne.koskela@ecoreal.fi

Tallberg Konserni on palvellut lähes 140 vuoden ajan kotimaisen teollisuuden ja kaupan alan yrityksiä. Tänä päivänä konsernin toiminta ja omistukset ovat keskittyneet kiinteistösijoittamiseen ja pitkäaikaisiin osakesijoituksiin.

EcoReal Oy on kiinteistö- ja rakennusalan kasvava asiantuntijayritys. Ydintavoitteemme on vähentää ilmastopäästöjä ja varmistaa ihmisten terveelliset sekä turvalliset olosuhteet. Toimintamme perustuu arvoihimme: vastuullisuus, luotettavuus ja tehokkuus.