SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Energiatehokkuudesta huipputuotot

Julkaistu 6.4.2018 13:25

ELÄKEYHTIÖT JA MUUT institutionaaliset sijoittajat pääsivät talvella kilvan hehkuttamaan, millaisia sijoitustuottoja ne saavuttivat vuoden 2017 aikana. Sliipatut salkunhoitajat ovat juosseet kravatti kireänä tuoton perässä ympäri maailmaa ja lopputulos on ollut erittäin vahva (7,8%), erittäin hyvä (7,2 %) ja historian paras (7,4 %). Hyvä niin, sillä yhteiseen laariinhan ne menevät. Mutta miksi tyytyä seitsemän prosentin tuottoon? Investoimalla energiatehokkuuteen tuotto nousee helposti kaksinumeroiseksi.

EcoRealin toteuttamien energiaremonttien tuotot vaihtelevat yleensä 15-40 % välillä. Parhaimmillaan on päästy jopa yli 100 % tuottoon, useammassakin kohteessa. Energiaremonteille tyypillisen tuottotason saavuttaminen ei edellytä, että kohde olisi erityisen huonossa kunnossa. Riittää, että kiinteistön talotekniikka on 10-20 vuotta vanhaa, sillä tekniikka on mennyt siinä ajassa aimo harppauksen eteenpäin. Nykyaikaisilla ilmanvaihdolla, valaistuksella, lämmöntalteenotolla, lämpöpumpuilla ja rakennusautomaatiolla energiatehokkuutta voidaan parantaa hyvin maltillisella riskillä.

EIKÄ TÄSSÄ VIELÄ kaikki. Taloudellisen hyödyn lisäksi asiakkaat hyötyvät energiaremonteista parantuneina sisäolosuhteina ja pienempinä ilmastopäästöinä. Samalla kiinteistön arvo nousee ja korjausvelkakin pienenee.

Tapasin pari viikkoa sitten tutun salkunhoitajan, joka näytti silminnähden stressaantuneelta. Odotettavissa oleva korkojen nousu ei kuulemma tee hyvää korkosalkun tuotolle. Nyt kun korot eivät ole vielä nousseet, olisiko aika muuttaa salkun painopistettä paremman energiatehokkuuden ja pienempien ilmastopäästöjen suuntaan? Oman tuottopotentiaalisi selvität nopeasti teettämällä asiantuntijalla kiinteistön energiakatselmuksen. Työpäivän jälkeen voit kertoa kotona lapsille, että teit tänään jotain myös heidän tulevaisuutensa eteen. Muutakin kuin rahaa.


Juho Mäkelä
Talous- ja rahoitusjohtaja
EcoReal Oy

 

Teksti on julkaistu Kiinteistöuutisissa 27.3.2018.

Artikkelissa mainitut palvelut