SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Energiaremontti on kannattava sijoitus myös koronakriisin aikana

Julkaistu 7.5.2020 09:00

Ilmastonmuutoksen aiheuttama poikkeustilanne pysyy koronaepidemian jo laannuttuakin. Siksi ilmastonmuutoksen sopeuttamiseen tähtäävät investoinnit ovat nyt ja myöhemmin kannattavia. Yksi tällainen pitkän aikavälin kannattava investointi on energiaremontti. Se säästää sekä rahaa että päästöjä sisäolosuhteita parantaen.

Vanhoista kiinteistöistä voi löytyä jopa 30–40 prosentin energiasäästöpotentiaali. Lisäksi energiaremontin yhteydessä uudistettavat rakennusautomaatiojärjestelmät mahdollistavat nopeitakin muutoksia talotekniikan ohjaukseen kiinteistön käyttöasteen mukaan. Vanhalla järjestelmällä muutokset ovat hitaampia toteuttaa ja hankalampia seurata, koska usein etäkäyttö ei ole mahdollista.

Energiaremontit jatkuvat poikkeustilasta huolimatta

Energiaremonttimme jatkuvat poikkeustilanteen aikana. Olemme saaneet iloksemme huomata, miten vastuulliset kiinteistönomistajat näkevät lyhyehkön poikkeusajan yli ja ovat päättäneet toteuttaa energiatehokkuutta parantavia hankkeita kanssamme.

Poikkeustilanne edellyttää kansalaisilta vastuullisuutta ja sitä on parhaimmillaan se, kun noudatamme annettuja ohjeita hygieniasta ja sosiaalisesta eristäytymisestä. Niin ikään ilmastonmuutos edellyttää vastuullisuutta pysyvänä käytäntönä pitkällä aikavälillä. Kiinteistöalalla vastuullisuutta on nykyaikainen ja tehokas energiankäyttö olemassa olevissa rakennuksissa.

Yhteistyössä on voimaa

Luotamme yhteistyön voimaan ja toimimme energiatehokkuushankkeissa monipuolisten ja ammattitaitoisten yhteistyökumppanien kanssa. Poikkeusajan eristäytyneisyys on osoittanut yhteisöllisyyden ja yhteistyön merkityksen. Olemme saaneet edistettyä sovittuja hankkeita suunnitelmien mukaisesti ja ilman merkittäviä poikkeusajan aiheuttamia häiriöitä. Tästä hyvästä yhteistyöstä kuuluu kiitos asiakkaillemme, työntekijöillemme ja yhteistyökumppaneillemme.

Uskon, että poikkeuskäytännöistä meille jää paljon uusia hyviä työkaluja ja käytäntöjä, jotka tulevat tehostamaan ja parantamaan toimintaamme jatkossakin.

Pitkällä aikavälillä kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen viisaalla talotekniikalla on paras lääke ilmastonmuutokseen ja siten vastuullinen investointi tulevaisuuteen. Lisäksi se on taloudellisesti kannattavaa ja elämänlaatua parantavaa eikä sitä enää pidetä poikkeusajan toimenpiteenä vaan muuttuvien olosuhteiden mukanaan tuomana pysyvänä käytäntönä.

Yleensä energiaremontin takaisinmaksuaika on 3–7 vuotta ja sisäinen korko 15–30 prosenttia. Viime vuonna EcoRealin toteuttamissa energiaremonttiprojekteissa investointien sisäinen korko (IRR) oli keskimäärin 25,1 prosenttia.

Poikkeuksellisuudesta seuraa myös positiivisuutta, kunhan hyödynnämme sitä vastuullisesti.

Lue lisää:

Miten löytää kiinteistöt, joissa paras säästöpotentiaali?

Sijoittaja, vaadi kiinteistöjen energiatehokkuutta – se tuottaa

Artikkelissa mainitut palvelut