SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Hyödynnä tuhansien eurojen energiatuki

Julkaistu 9.9.2020 13:43

Keväästä lähtien Suomen ja maailman taloutta on kurittanut ennen näkemättömällä tavalla koronapandemia. Kiinteistöjen omistajat ovat joutuneet käsittelemään vuokranalennusvaateita enemmän kuin koskaan. Moni suunniteltu investointi on lykätty tulevaisuuteen, tai peruttu kokonaan. Vaikka pahin on jo toivottavasti takana, niin tulevaisuus näyttää kiinteistönomistajille haastavalle.

Kysymyksiä on paljon. Kuinka paljon vuokralaisyrityksiä ajautuu konkurssiin, tai on muuten taloudellisissa haasteissa? Jääkö etätyöskentely pysyväksi ilmiöksi ja siten vähentää tilakysyntää? Miten käy kiinteistöjen vuokratasojen ja laskeeko nettotuotto?

Vastauksia ei ole vielä, mutta aika selvää lienee, että tämän hetkisessä taloustilanteessa tuottojen ylläpitäminen on vaikeaa.

Onko mitään tehtävissä kiinteistön nettotuoton parantamiseen korona-aikana?

On paljonkin. Jos tulopuoli heikkenee, niin katseet luonnollisesti kääntyvät menojen karsimiseen. Yhdeksi hyväksi keinoksi kulujen säästämiseen voin ehdottaa kiinteistön energiaremonttia.

Näille energiakuluja säästäville toimenpiteille on myös mahdollista saada Business Finlandin kautta 20–25% energiatuki. Tyypillisesti tuki on kymmeniä tuhansia euroja, isoimmissa hankkeissa jopa satoja tuhansia euroja. Hankkeet ovat kokemuksemme mukaan hyvinkin kannattavia, sillä investointien sisäiset korot ovat asettuneet keskimäärin 15–20% välille.

Taloudellisen näkökulman lisäksi pari muutakin seikkaa puoltaa energiaremonttien toteuttamista korona-aikana. Ensinnäkin etätyöskentely on tyhjentänyt työpaikkoja, jonka vuoksi toimitiloissa tehtävät työt on mahdollista toteuttaa pienemmillä häiriöillä vuokralaiselle.

Toiseksi energiaremonttien yhteydessä parannetaan kiinteistön talotekniikkaa tavalla, joka luo aiempaa paremmat sisäilmaolosuhteet, eli toisin sanoen terveellisemmän työskentely-ympäristön. Terveelliset olosuhteet ovat varmasti nyt ja tulevaisuudessa jokaisen tilojen käyttäjän mielessä.

 

Artikkelissa mainitut palvelut