SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Päiväni projektipäällikkönä

Julkaistu 15.11.2022 10:06

EcoRealilla on töissä useita projektipäälliköitä niin rakennuttamisen kuin energiaremonttien puolella. Mitä projektipäällikkö sitten käytännössä tekee? Olen EcoRealin energiaremonttien projektipäällikkö Ville ja kerron tässä blogikirjoituksessa tarkemmin työpäivästäni.

Päiväni alkaa sähköpostien katsomisella ja päivän ohjelman läpikäymisellä. Lisäksi valmistelen ensimmäisen palaverin muistion siten, että palaverissa saadaan käytyä tehokkaasti tarvittavat asiat läpi. Klo 9 starttaa kerran kuukaudessa järjestettävä yrityspalaveri, jossa katsotaan yrityksen taloustilannetta, henkilöstökyselyn tuloksia sekä muita yritystason asioita. Yrityspalaverin jälkeen on vuorossa aikataulupalaveri, jossa käymme yhdessä läpi urakoitsijoiden kanssa hankkeen luovutusvaiheen tehtäviä ja aikataulua, jotta hankkeen vastaanotto sujuu mahdollisimman sujuvasti. EcoRealin energiatehokkuushankkeissa on tavoitteena nollavirheluovutus, joten vastaanottoon tulee valmistautua hyvissä ajoin ennen vastaanottotarkastusta.

Lounaan jälkeen on vuorossa viikkokatsaus asiakkaan kanssa. Viikkokatsauksessa tarkastelemme hankkeen aikataulua, kustannuksia sekä muita ajankohtaisia asioita. Viikkokatsauksessa nostetaan esille myös viime katsauksen jälkeen tulleet avoimet asiat, joihin tarvitaan päätös. Energiaremonttien kannalta on tärkeää, että kiinteistön lähtötiedot ovat ajantasaiset ja tilaajalla on tiedossa vähintään perustiedot kiinteistön talotekniikkajärjestelmien toiminnasta. Näin vältetään monia haasteita hankkeen toteutuksen aikana. Pätevä tekninen manageri on korvaamaton apu kiinteistön ylläpidossa.

Viikkokatsauksen jälkeen siirryn kohdekierrokselle, jossa yhdessä urakoitsijan kanssa tarkastetaan tehtyjä asennuksia ja niiden laatua. Kierroksella käydään läpi myös työturvallisuutta. Kierroksen jälkeen siirrytään työmaatoimistoon, jossa kirjoitellaan raportti kierroksen havainnoista ja sovituista toimenpiteistä. Päivän lopuksi valmistelen vielä seuraavan päivän työmaakokouksen pöytäkirjan ja sen liitteet sekä tarkastan sähköpostit. Tässä oli yksi työpäiväni EcoRealin energiaremonttien projektipäällikkönä!

Ville Moisio,
projektipäällikkö

Artikkelissa mainitut palvelut