SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Rakennuttajan kalenteri – ensi vuoden hankkeiden ennakointi

Julkaistu 5.10.2020 08:38

Syksyn lehtien putoillessa yrityksissä siirretään katse ensi vuoteen ja laaditaan budjetteja tuleville projekteille. Samalla EcoRealin rakennuttamispalveluiden asiantuntijoilla on työnalla kymmeniä vuokralaisten tiloihin tehtäviä muutosprojekteja, peruskorjauksia ja ylläpitäviä korjausprojekteja, kuten vesikattojen uudistuksia ja julkisivu-uudistuksia. Yleensä kuullaan sanottavan, että rakennusprojektit valmistuvat jouluksi ja juhannukseksi. Toteamus näyttää pätevän myös tänä vuonna. Rakennuttamisen näkökulmasta kiireisin aika on marraskuun tienoilla, kun jouluksi valmistuvien projektien vastaanottovaihe lähestyy. Ennen loppuvuoden kiriä on aika tähytä tulevaisuuteen, ja laatia kustannusarvioita sekä hankesuunnitelmia ensi vuodelle, jotta korjausbudjeteista saadaan ennakoitavat ja mahdollisimman pitävät.

Projektien johtamisessa ja rakennuttamisessa tärkeintä on suunnitelmallisuus ja ennakointi. Projektipäällikön tulee nähdä projektin tarpeet ennalta, jotta projektin johtaminen on tehokasta ja oikea-aikaista. Etukäteen vaikuttaminen on ennakoivaa ja suunnitelmallista johtamista, kun jälkikäteen vaikuttaminen näyttäytyy sarjana korjausliikkeitä. Sama pätee budjetoinnin kanssa. Nyt syksyllä asiantuntijamme laativat yhdessä asiakkaidemme kanssa hyvät suunnitelmat ja budjettiaihiot, jotta asiakkaamme voivat siirtyä ensi vuoteen luottaen siihen, että projektit sujuvat ennalta suunnitellun mukaisesti.

Tänä syksynä olemme käyneet asiakkaidemme kanssa keskusteluja siitä miten nykyinen, poikkeava tilanne vaikuttaa ensi vuoden näkymiin. Näkemykset ovat yhtä moninaisia kuin syksyn ruskan värit, mutta keskimäärin korjaushankkeiden näkymät tuntuvat olevan myönteisiä. Korjausvelka ei koronasta perusta ja nyt on oivallinen aika kaivaa pitkäntähtäimen suunnitelmat pöytälaatikoista. Rakennuttamisen ammattilaisemme auttavat mielellään asiakkaitamme askarruttavien korjaussuunnitelmien ja kustannusarvioiden kanssa. Ota yhteyttä, niin pidetään talot kunnossa ja vuokralaiset tyytyväisenä myös ensi vuonna.

Artikkelissa mainitut palvelut