SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Vastuullinen kumppanuus

Julkaistu 22.2.2021 09:27

Vastuullinen kumppanuus

Ilokseni olen saanut huomata, että vastuullisuus on noussut yhä useammin asiakkaidemme strategiseksi tavoitteeksi. Tavoitteet ovat korkealla energiatehokkuuden parantamiseksi, ympäristöpäästöjen alentamiseksi ja ylipäätään vastuullisten valintojen tekemiseksi. Kokemukseni mukaan olemme voineet tarjota parhaita tuloksia asiakkaillemme pitkäjänteisellä kumppanuudella, jolloin toimintamallia on hiottu yhdessä entistä sujuvammaksi.

Yksi oivallinen tapa yhteistyön käynnistämiseen alkaa esimerkiksi kiinteistöportfolion energiakatselmuksilla, joiden perusteella voimme viimeistellä yhdessä mutkattoman tavan toteuttaa tavoitellut hyödyt täysin avoimesti ja riippumattomasti.

Toinen erinomaisiin tuloksiin pyrkivä tapa on laatia vastuullisuusohjelma, jossa määritellään asiakkaan vastuullisuustavoitteet konkreettisesti. Vastuullisuusohjelman rakentamisesta voit tiedustella esimerkiksi Lotalta (puh. 050 554 4967) tai Mikolta (p. 045 270 7227). Osallistuin Lotan vetämään EcoRealin vastuullisuustyöpajaan ja rehellisesti sanottuna en ollut aiemmin ollut osallisena yhtä rennossa ja mutkattomassa työpajassa – vaikka itse sanonkin, suutarin kengät olivat lestissään. Kokeilkaapa Lotan vastuullisuustyöpajaa, niin huomaatte mitä tarkoitan. EcoRealin vastuullisuusohjelmaan voitte tutustua vuoden 2020 GRI-raportista tästä: https://www.ecoreal.fi/wp-content/uploads/2021/02/EcoReal_GRI_2020.pdf . Raportista löytää mielenkiintoisia faktoja kuten sen, että työntekijöidemme keskimäärinen hiilijalanjälki viime vuonna oli 0,9 tCO2 ja asiakkaillemme toteutimme 41 250 tCO2-päästövähennykset ja 25,8 miljoonan euron elinkaarisäästöt.

Sillä välin palaan ensimmäiseen tapaan aloittaa vastuullinen kumppanuus, jossa autan mielelläni energiatehokkuushankkeiden parissa ja avaan muutamia energisen kumppanuuden näkökulmia arvojemme näkökulmasta. Toimintamme perustuu arvoihimme, jotka ovat vastuullisuus, luotettavuus ja tehokkuus. Esitän muutaman näkökulman arvojemme konkretisoimiseksi, jotka mielestäni ovat hyvän ja vastuullisen kumppanin tunnusmerkkejä:

Vastuullisuus

  • Toimimme täysin riippumattomasti ja lopulta asiakas päättää mitä tehdään; esimerkiksi energiaremonteissa esittelemme alihankintojen tarjousvertailun ja valitsemme yhdessä urakoitsijat, jotka hankkeeseen valitsemme. Me suosittelemme, asiakas päättää. Fakta: Lukee sopimuksessa, kokeile vaikka.
  • Olennaiset vastuullisuusteemamme ovat erinomainen asiakaskokemus, työ elinympäristön hyväksi, sitoutunut työyhteisö sekä läpinäkyvä liiketoiminta ja toimimme näiden mukaisesti. Fakta: Luitko ohjelman? Siellä se on ja tarkennan mielelläni (p. 050 359 0472).

Luotettavuus

  • Kannamme kokonaisvastuun alusta loppuun niin taloudellisesti, aikataulullisesti kuin laadullisesti; esimerkiksi jos kulut olisivat ylittymässä, maksamme itse ylityksen. Jos aikataulu olisi vaarassa viivästyä, maksamme viivästyssanktion. Jos sattuu laadullinen erhe, vastaamme takuusta vähintään 2 vuotta. Fakta: Tämäkin lukee sopimuksessa.
  • Energiatehokkuuslupauksissa annamme tarvittaessa säästötakuun ja kompensoimme erotusta, jos tavoitteet ei toteudu. Fakta: Näin on.

Tehokkuus

  • Kilpailutamme kaikki hankinnat; esimerkiksi viime vuonna 2020 toteuttamissamme energiaremonttien kilpailutuksissa saavutimme 25 % keskimääräistä kustannustehokkaamman Fakta: perustuu todellisiin tarjouksiin ja tarjousvertailuun, jossa on verrattu kustannustehokkainta hankintaa saapuneiden tarjousten keskiarvoon.
  • Toteutamme energiainvestoinnit tehokkaasti ja kannattavasti. Fakta: Vuonna 2020 toteuttamiemme energiaremonttien sisäinen korko oli keskimäärin n. 20 % ja takaisinmaksuaika 6,2 vuotta.

Toteuttamiemme energiaremonttien tuloslupauksia tarkastellessani uskallan todeta, että onnistuttu on. Esimerkiksi vuosi sitten valmistuneiden energiaremonttien johdosta kohteiden energiankulutus on laskenut keskimäärin 100 %:sesti sen, mitä olemme alun perin luvanneet. Uskallan myös sanoa, että projektit ei ole aina toteutunut ilman mitään haasteita, mutta olen iloinen, että tiimiläisemme ovat ratkaisseet kohdatut haasteet ammattimaisella pieteetillä, niin kuin kunnon kumppanin kuuluu.

Vastuullinen kumppani osaa kertoa omasta toiminnastaan.  Me olemme panostaneet omaan vastuullisuuteen merkittävästi ja jos luit GRI-raportin, huomasit että aiheuttamalla 29 tonnin CO2-päästöt, olemme tuottaneet 41 000 tonnin säästöt. Jos sinäkin haluat selvittää oman hiilijalanjälkesi ja potentiaalisen hiilikädenjälkesi, ota rohkeasti yhteyttä. Me vastuullisena kumppanina selvitämme päästöt ja toteutamme säästöt.

Artikkelissa mainitut palvelut