SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin?

Julkaistu 4.6.2019 09:02

Vastuullisuuden merkitys sijoitustoiminnassa kasvaa kaiken aikaa, mutta voiko vastuullisella sijoittamisella saada myös parempaa tuottoa? Hanna Silvola ja Tiina Landau käsittelevät aihetta uudessa kirjassaan Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin.

Vastauksena kysymykseen ”vastuullisuudella ja taloudellisella kannattavuudella on tilastollisesti merkitsevä positiivinen yhteys”. Vastuulliset yritykset menestyvät taloudellisesti paremmin ja myös niiden markkina-arvo on korkeampi.

Paremman tuoton lisäksi vastuulliseen sijoittamiseen kannustaa vaikuttavuus, esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunta tai muiden positiivisena nähtyjen asioiden edistäminen. Vastuullisuus on myös riskienhallinnan väline ja vastuullisilla yrityksillä onkin pienempi markkina-arvon volatiliteetti, ne pärjäävät paremmin taantumassa ja esimerkiksi niihin liittyvät maineriskit ovat vähäisempiä.

Vastuuttomuus sen sijaan lisää riskejä ja pahimmillaan sijoittaja voi menettää kaiken. Valitettavan omakohtaisenakin kokemuksena on kainuulainen kaivosyhtiö, jonka tarina päättyi tänä keväänä tuhansien piensijoittajien silmissä, kun konkurssiin menneen yhtiön osakkeista kertyneet tappiot sai viimein vähentää verotuksessa.

Vastuullisuudesta ylituottoa sijoituksiin on todellinen vastuullisen sijoittamisen käsikirja. Kirjoittajien vahva osaaminen näkyy siinä, kuinka paikoin monimutkaisetkin asiat on saatu kerrottua tiiviisti ja ymmärrettävästi. Kattavia teoriaosioita elävöittävät käytännönläheiset esimerkit ja eri asiantuntijoiden kommentit.

Vastuullista sijoittamista käsittelevälle kirjalle on ollut paljon kysyntää. Tästä kertoo sekin, että kirja lisättiin heti ilmestymisensä jälkeen sijoituspalvelututkinnon (APV1) ja sijoitusneuvojan tutkinnon (APV2) vaatimuksiin. Joskus APV-tutkinnon suorittaneena voin suositella kyseisten tutkintojen oppimateriaaleja kaikille sijoittamisesta mutta myös muuten yhteiskunnan toiminnasta kiinnostuneille.

juho mäkelä

 

Juho Mäkelä
Talous- ja rahoitusjohtaja
EcoReal Oy

 

Teksti on julkaistu Kiinteistöuutisissa 4.6.2019.

Artikkelissa mainitut palvelut