SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

BREEAM In-Use -ympäristöluokitus laajenee koskemaan asuinrakennuksia

Julkaistu 24.8.2020 08:36

BREEAM In-Use -ympäristöluokitus laajenee koskemaan asuinrakennuksia. Luokituksen avulla voidaan varmentaa rakennuksen ekologisen kestävyyden, käyttömukavuuden ja terveellisten olosuhteiden taso.

”BREEAM In-Use on erittäin hyvä ja toimiva työväline kiinteistösijoittajille, jotka tarvitsevat konkreettisia parannusehdotuksia asuinkiinteistöjensä ekotehokkuuden ja asumismukavuuden parantamiseksi. Ympäristöluokitus auttaa myös osoittamaan sidosryhmille, millaisia parannuksia on tehty”, toteaa EcoRealin johtava vastuullisuusasiantuntija Leena Oiva.

Katse jatkuvassa kehityksessä

Uusi BREEAM In-Use 6 -ympäristöluokitus on voimassa kolme vuotta eikä sitä tarvitse uudistaa joka vuosi, kuten edellisessä versiossa.

Uudistetussa luokitusjärjestelmässä tarkastellaan, miten kiinteistössä otetaan huomioon jatkuva ekologisuuden ja käyttömukavuuden edistäminen.

”Yksi merkittävimmistä muutoksista päivityksissä on kääntää katse tulevaisuuteen. Emme tarkastele pelkästään jo tehtyjä toimenpiteitä, vaan kuinka kiinteistön ympäristöystävällisyyttä ja arvoa suojellaan tulevaisuutta ajatellen”, todetaan luokitusjärjestelmää ylläpitävän BRE:n julkaisemassa tiedotteessa.

Lisäksi uudessa järjestelmässä palkitaan erinomaisesta suorituksesta. Jos kiinteistö suoriutuu jostain vaatimuksesta esimerkillisesti, se voi saada täysien pisteiden lisäksi ylimääräisiä pisteitä ja saada paremman kokonaisarvosanan.

BREEAM In-Use 6 -versio on ajan tasalla

BREEAM In-Use perustuu kiinteistö- ja rakennusalan johtaviin standardeihin ympäristönsuojelun ja asukkaiden terveyden edistämiseksi. Niissä otetaan myös huomioon kiertotalous ja sosiaalisen vastuullisuuden näkökulmat.

Uusi BREEAM In-Use 6 -versiossa on asuinrakennusten sertifioinnin lisäksi päivityksiä koskien kaikkia kiinteistöjä. Uudistetuissa vaatimuksissa otetaan paremmin huomioon nykyaika ja todellisuus.

”Emme olisi koskaan uskoneet, että käynnistämme uudistuksen tällaisissa olosuhteissa. Maailmanlaajuiset poikkeusolot ovat tuoneet entistä selkeämmin esille, että kestävän kehityksen ja sosiaalisen vastuun huomioiminen on ehdottoman välttämätöntä yhteisen tulevaisuutemme turvaamiseksi tuleville sukupolville”, tiedotteessa todetaan.

Kysy lisää EcoRealin tarjoamista BREEAM In-Use -sertifioinneista.