SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Digitaalinen huoltokirja tehostaa kiinteistön ylläpidon johtamista

Julkaistu 22.6.2020 08:21

Nykyaikaisessa kiinteistössä on lukuisa määrä laitteita ja osia, jotka tarvitsevat säännöllistä huoltoa tai tarkastuksia, esimerkiksi ilmanvaihdon suodattimet tulee vaihtaa ja paloilmoittimen toiminta testata tietyin määräajoin.

Digitaalisella kiinteistötietojärjestelmällä eli digitaalisella huoltokirjalla, johdetaan kiinteistön ylläpitoa, ja varmistetaan, että kaikki huoltoa vaativat tehtävät tulee tehtyä ajallaan.

Huoltokirjan digitalisoinnin avulla kiinteistönhoidosta saadaan ennakoivaa ja suunnitelmallista, jolloin yllättävät vikakorjaukset ja kiiretilanteet vähenevät.

Huoltokirja auttaa myös kiinteistön energiakulutuksen seuraamista. EcoRealin asiantuntijat tarjoavat apua digitaalisen huoltokirjan luomisessa.

Huoltokirjassa kaikki tehtävät pysyvät seurannassa

Huoltokirjassa jokaiselle toimenpiteitä vaativalle laitteelle määritellään aikaväli ja tarvittavat tehtävät, jotka esimerkiksi kiinteistöhuolto käy tekemässä.

Huoltokirjaa käytetään nettipohjaisella selaimella tai kännykän sovelluksella, joka muistuttaa tekijöitä tulevista tehtävistä.

Yksi tärkeä huoltokirjan ominaisuus on vikailmoitusten tallennus.  Jos vaikkapa vuokralainen huomaa rikkinäisen lampun, hän voi jättää huoltokirjaan ilmoituksen, josta viesti kulkee suoraan huoltomiehen tehtävälistalle.

Järjestelmään kirjattujen vikailmoitusten korjausaikaa voidaan seurata ja mitata, toisin kuin perinteisesti puhelimella tehtyjä ilmoituksia.

Huoltokirjalla on myös monia muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Sinne voidaan tallentaa esimerkiksi kiinteistöön liittyviä dokumentteja, laatia pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmia tai seurata energiankulutusta.

Näin huoltokirjan digitalisointi pohjustetaan

Huoltokirjaprojektia aloittaessa kiinteistön omistajan tulee määrittää, mihin kaikkeen järjestelmää halutaan käyttää.

Käyttöönotto edellyttää myös huolellista laitetietojen keräämistä ja huolto-ohjelmien suunnittelua. Ilman ajantasaisia laitetietoja jokin tärkeä laite saattaa jäädä huoltamatta, mikä voi johtaa olosuhteiden heikentymiseen tai laiterikkoon.

EcoRealin asiantuntijoilla on laaja kokemus eri kiinteistötietojärjestelmistä. He voivat auttaa järjestelmän määrittelyssä, kilpailutuksessa ja käyttöönotossa.

Lue lisää:

EcoRealin konsultointipalvelut

Missä piirustukset ja suunnitelmat? –Kiinteistön piirustusarkisto kannattaa digitoida