SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

EcoReal nollahiilirahaston strateginen kumppani

Julkaistu 27.8.2020 14:00

Vicus Capital Advisors Oy valmistelee Suomen ensimmäistä hiilineutraalia toimitilakiinteistörahastoa. Suunnitteilla olevan rahaston tavoitteena on muuntaa kaikki omistamansa kiinteistöt energiankäytöltään hiilineutraaleiksi.

Vicus Capital Advisors valmistelee rahastoa yhdessä kiinteistöalan johtavien vastuullisuustoimijoiden kanssa. Rahastohankkeen neuvonantajana toimii Finreim Oy, jonka perustaja Petri Suutarinen on muun muassa ollut käynnistämässä Kevan kiinteistösijoitusten muuttamisen hiilineutraaleiksi. Rahaston strategisena kumppanina on EcoReal Oy, joka on erikoistunut kiinteistöjen energiakatselmusten ja energiaremonttien toteuttamiseen.

Rahasto sijoittaa toimistokiinteistöihin pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Tarkoituksena on hankkia kohteita, joissa on mahdollisuuksia tarjota vuokralaisasiakkaille hiilineutraaleja ja joustavia työympäristöjä. Kohteiden kehittämisen yhteydessä rakennuksiin tehdään energiankulutuksen vähentämiseen ja paikallisen uusiutuvan energiantuotannon toteuttamiseen tähtäävät toimenpiteet. Lisäksi ostoenergiaksi valitaan uusiutuva energia.

Suunniteltu rahasto on suljettu rahasto, joka on suunnattu ammattimaisille sijoittajille. Rahaston tavoiteltu perustamisajankohta on vuoden 2021 alussa.

Lue lisää: https://www.vicus.fi/

Lisätietoja:

EcoReal Oy, toimitusjohtaja Janne Rytkönen, p. 040 523 2261