SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

EcoReal parantaa Aberdeenin arvokiinteistöjen energiatehokkuutta

Julkaistu 23.11.2018 10:02

EcoReal

EcoReal toteuttaa energiaremontteja Aberdeen Asset Managementin Nordic 1 -rahaston kiinteistöihin Helsingin Ludviginkadulla ja Turun Humalistonkadulla. Kiinteistöihin modernisoidaan automaatiojärjestelmiä, ilmanvaihtoa ja kaukolämpö- ja viilennyslaitteistoja. Lisäksi Humalistonkadulla siirrytään energiatehokkaampaan LED-valaistukseen, vaihdetaan vesipihejä suihkupäitä ja asennetaan rakennuksen katolle 20 kWp aurinkosähköjärjestelmä. EcoReal hoitaa myös valtion energiatuen hakemisen molemmille hankkeille.

Toimenpiteillä saavutetaan molemmissa kiinteistöissä lähes viidenneksen säästö energiankulutuksessa ja yhteensä 130 tonnin vuosittainen vähennys hiilidioksidipäästöissä. Sijoitusten sisäinen korko on lähes 20% ja takaisinmaksuaika 5-8 vuotta.

”Energiatehokkuustoimenpiteiden elinkaaren aikaiset kustannussäästöt nousevat yhteensä lähes 1,9 miljoonaan euroon. Investointien taloudellisen hyödyn lisäksi kumulatiiviset ilmastopäästövähennykset ovat yhteensä yli 2 500 tonnia. Näiden lisäksi kiinteistön sisäolosuhteet paranevat tarpeenmukaisen rakennusautomaation myötä,” kertoo Aberdeenin Senior Asset Manager Matti Kivilä.

”Aberdeen päätti kunnianhimoisesti lähteä toteuttamaan katselmoiduista kohteistaan löydetyt energiatehokkuusparannukset. On hienoa toimia yhteistyössä yrityksen kanssa, jonka arvot ja tavoitteet ovat yhtenevät meidän kanssamme,” kehuu EcoRealin operatiivinen johtaja Janne Koskela.

Lisätietoja:
Aberdeen Asset Management, Senior Asset Manager Matti Kivilä, p. 040 5607 520.
EcoReal Oy, operatiivinen johtaja Janne Koskela, p. 050 359 0472.