SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

EcoReal toteuttaa energiaremontteja Sagaxille

Julkaistu 4.1.2018 15:32

EcoReal modernisoi Sagaxin kiinteistöjä energiatehokkaiksi. Modernisoitavat kiinteistöt ovat Tikkurilantie 146 Vantaalla ja Ruosilantie 14 Helsingissä. Projektissa uudistetaan kiinteistöjen rakennusautomaatiojärjestelmiä, ilmanvaihtoa ja valaistusta sekä tehostetaan lämmön talteenottoa.

Investointien elinkaaren aikaiset kustannussäästöt ovat noin 1,1 miljoonaa euroa. Investointiin saadaan Tekesin myöntämää energiatukea ja ne huomioiden investoinnin tuotto on 27 %. Investointien takaisinmaksuaika on alle 5 vuotta.

”Sagax lähti toteuttamaan investoinnit niiden hyvän tuoton ja olosuhteiden parantumisen vuoksi. Saamme vuokralaisillemme paremmat tilat, jolloin myös niiden vuokrattavuus paranee. Molemmissa modernisoitavissa kiinteistöissä on nyt vuokrattavissa laadukasta tilaa”, sanoo Sagaxin kiinteistöpäällikkö Timo Simolin.

”Kaikki lähtee avoimuudesta ja asiantuntijuudesta. EcoReal toteuttaa projektit tavoite- ja kattohintaisena projektinjohtourakkana suunnittelusta toteutukseen, aina takuuaikaan saakka. Toteutusmallissa voidaan ottaa hyvin huomioon tilaajan tavoitteet ja kulurakenne on läpinäkyvä. Toteutusmallissa sekä tilaajalla että toteuttajalla on yhtenevät intressit, koska osapuolet jakavat riskit. Lopputulos on aina kilpailukykyinen ja asiakas todella saa sitä mitä tilaa”, toteaa EcoRealin operatiivinen johtaja Janne Koskela.

Lisätietoja:

Sagax Finland Asset Management Oy, kiinteistöpäällikkö Timo Simolin, p. 050 400 8250
EcoReal Oy, operatiivinen johtaja Janne Koskela, p. 050 359 0472

Sagax on kiinteistösijoitusyhtiö, joka investoi kaupallisiin kiinteistöihin erityisesti varasto- ja pienteollisuussektoreilla. Sagax omisti 30. kesäkuuta 2017 toimitiloja 2 399 000 neliömetriä jakautuen 479 kiinteistöön. Sagax on noteerattu Nasdaq Tukholmassa, Large Cap-listalla.

EcoReal Oy on vuonna 2016 perustettu palveluyritys, joka pienentää asiakkaiden energiakuluja sekä nostaa kiinteistöjen arvoa tuottamalla energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian kokonaispalveluita vastuullisesti, luotettavasti ja tehokkaasti. Yhtiöllä on kymmenen työntekijää ja heillä on monipuolinen osaaminen sekä pitkä kokemus kiinteistöjen rakennuttamisesta, ylläpidosta ja rahoituksesta. EcoReal edistää myös kiinteistöjen energiahallinnan digitalisaatiota kehittämällä IoT-teknologiaan perustuvaa Optiwise-sovellusta, jota käytetään muun muassa rakennus- ja kylmäautomaation seurantaan ja optimointiin. www.ecoreal.fi