SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Elintarvikealan logistiikan päästöt alenivat murto-osaan

Julkaistu 24.10.2019 08:10

Ravintola- ja elintarvikelogistiikan yritys HAVI Logistics sai päästönsä alenemaan lähes 80 prosenttia. Päästöt alenivat murto-osaan, kun yritys teki laajan energiaremontin Vantaalla sijaitsevaan logistiikkakeskukseensa, luopui haitallisista kylmäaineista ja siirtyi käyttämään kuorma-autoissaan biopolttoaineita.

Ravintola- ja elintarvikelogistiikan yritys HAVI Logisticsin operatiivisten toimintojen päästöt pienenevät kokonaisuudessaan jopa 78 prosenttia. Päästöjen raju aleneminen syntyi jakelukeskuksen energiatehokkuutta parantamalla ja siirtymällä biopolttoaineineisiin jakeluautoissa.

”Yhtiö saavuttaa yhteensä lähes 1400 tonnin hiilidioksidipäästöjen ähennyksen vuodessa. Tämä vastaa 8,8 miljoonaa henkilöautolla ajettua kilometriä eli 220 kierrosta maapallon ympäri”, kertoo EcoRealin teknologiajohtaja Antti Mäki.

Uudistusten myötä muun muassa HAVI Logistics -yhtiön kylmäainevuodot poistuvat, minkä ansiosta hiilidioksidin ekvivalenttipäästöt vähenevät entisestä noin 402,3 tonnista vuodessa noin 0,1 tonniin vuodessa.

Kylmäainevuodoista aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt tulevat vähenemään, kun ilmastolle haitallisista kylmäaineista luovuttiin ja käyttöön otettiin hiilidioksidi, joka on luonnollinen kylmäaine. Aiemmin käytetyt kylmäaineet ovat erittäin voimakkaita kasvihuonekaasuja.

Lisäksi HAVI Logistics siirtyi käyttämään kuorma-autoissaan biopolttoaineita eli biokaasua ja biodieseliä. Tämä vähentää HAVI Logisticsin kuljetusten päästöjä vuositasolla yhteensä noin 83 prosenttia, joka vastaa noin 920 tonnin CO2-päästövähenemää.

”Nyt tehtyjen investointien myötä HAVI otti jälleen merkittävän askeleen ympäristöystävällisempään suuntaan. Logistiikkatoimijana ymmärrämme vastuumme jatkuvan parantamisen kehässä. Haluamme näillä toimenpiteillä kertoa, että Suomessa on toimijoita, jotka aidosti miettivät kestävän kehityksen näkökulmasta omaa ja asiakkaidensa liiketoimintaa”, sanoo HAVI Logisticsin toimitusjohtaja Mikael Tuompo.

EcoReal Oy vastasi logistiikkakeskuksen kylmälaite- ja energiaremontin suunnittelusta, rakennuttamisesta ja valvonnasta.

 

HAVI Logistics Oy tuottaa ravintola- ja elintarvikelogistiikan palveluja ja on erikoistunut lämpösäädeltyjen tuotteiden tilaus-toimitusketjun hallintaan. Jakelukeskuksessa on 3 eri lämpötila-aluetta; pakkas-, viileä- ja ns. kuivavarasto. Lisäksi jakelukeskuksessa on mahdollisuus erikoislämpötiloille esim. suklaalle.

EcoReal Oy on kiinteistö- ja rakennusalan kasvava asiantuntijayritys. Ydintavoitteemme on vähentää ilmastopäästöjä sekä varmistaa ihmisten terveelliset ja turvalliset olosuhteet. Toimintamme perustuu arvoihimme: vastuullisuus, luotettavuus ja tehokkuus.

Lisätietoja:

Antti Mäki
teknologiajohtaja
EcoReal Oy
p. +358 40 7276681

Mikael Tuompo
toimitusjohtaja
HAVI Logistics Oy
p. +358 400 864435