SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Kiinteistöjen energiakatselmusten suosio on räjähtänyt

Julkaistu 26.6.2019 09:29

Kiinteistönomistajien kiinnostus energiatehokkuuden kehittämistä kohtaan on kasvanut huimasti viimeisen vuoden aikana. Suomalainen kiinteistöjen energiatehokkuus- ja vastuullisuuspalveluiden asiantuntijayritys EcoReal kertoo, että tilausten määrä on kolminkertaistunut viime vuodesta. Tänä vuonna EcoRealilta on tilattu energiakatselmuksia yli 150 kiinteistöön, kun vuosi sitten vastaavana aikana niitä tilattiin 50 kappaletta.

”Kiinteistönomistajat ovat heränneet siihen, että energiatehokkuutta parantamalla ne pystyvät sekä säästämään kuluissa että vaikuttamaan oikeasti merkittävästi ilmastonmuutoksen torjumiseen. Rakennukset tuottavat Suomessa yli 40 prosenttia kasvihuonekaasupäästöistä”, toteaa EcoRealin teknologiajohtaja Antti Mäki.

Energiakatselmusten avulla kiinteistöjenomistajat pystyvät selvittämään, mitkä ovat niiden energiakulutuksen suurimmat sudenkuopat ja toisaalta, mihin heidän kannattaa ensimmäiseksi investoida.

EcoRealin tekemissä katselmuksissa on keskimäärin löytynyt noin 20-30 prosentin säästöpotentiaali taloudellisesti kannattavilla toimenpiteillä.

”Tänä vuonna tehtyjen katselmusten perusteella olemme voineet ehdottaa asiakkaillemme investointeja, joiden elinkaaren säästöpotentiaali on 30 miljoonaa euroa. Hiilidioksidipäästöjä pystytään niiden avulla vähentämään yli 40 000 tonnia, mikä vastaa eduskuntatalon 14 vuoden energiankulutusta”, sanoo Antti Mäki.

Energiakatselmuksista ovat kiinnostuneita erityisesti ammattimaiset kiinteistönomistajat, mutta kasvu on suurinta teollisuudessa. Erityisesti elintarvikealalla, rakennusalalla, kemianalalla ja seurakunnissa on toteutettu paljon katselmuksia.

EcoReal Oy on palveluyritys, joka pienentää asiakkaiden energiakuluja sekä nostaa kiinteistöjen arvoa tuottamalla energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian kokonaispalveluita vastuullisesti, luotettavasti ja tehokkaasti. Yhtiön asiantuntijoilla on monipuolinen osaaminen sekä pitkä kokemus kiinteistöjen rakennuttamisesta ja ylläpidosta sekä yritysvastuusta. www.ecoreal.fi