SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Aberdeen Asset Management

ASIAKAS:

Aberdeen Asset Management

KOHDE:

Kauppakeskus Chydenia

SÄÄSTÖTAVOITE:

18 % energiansäästö ja 26 % investoinnin tuotto

PINTA-ALA:

10 880 m2

MITÄ TEHTIIN:

Energiaremontti sisältäen rakennusautomaation uusiminen ja liukuportaiden ohjausmuutokset

KESKEISET TULOKSET:

Arviolta 586 000 euron kustannussäästöt ja 6 200 tonnin CO2-päästöjen vähennys elinkaaren aikana

EcoReal toteutti energiaremontin Aberdeenin hallinnoimaan kauppakeskukseen kesä-heinäkuussa 2018. EcoReal toimi hankkeen rakennuttajakonsulttina vastaten tehtävistä aina energiatuen hakemisesta suunnitteluun, toteutuksen johtamiseen ja järjestelmien viritykseen saakka.

Energiaremontti sisälsi rakennusautomaation uusimisen ja liukuportaiden energiatehokkaat ohjausmuutokset. Projektin myötä kiinteistön energiakustannusten arvioidaan alenevan noin viidenneksen ja sisäolosuhteiden parantuvan paremman talotekniikan ohjauksen myötä. Tarpeenmukainen ohjaus niin talotekniikassa kuin liukuportaiden ohjauksessa oli avainasemassa. Ilmanvaihtoa ohjataan ilman hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan mukaan. Liukuportaisiin asennettiin liiketunnistimet ja taajuusmuuttajat, jolloin portaat liukuvat vain silloin, kun asiakkaat niitä käyttävät.

”Aberdeen päätti toteuttaa kauppakeskuksen energiatehokkuushankkeen EcoRealin laatiman katselmuksen perusteella, koska sen tuotto oli erinomainen ja ympäristövaikutukset positiiviset. Projektin toteutuksen aikataulu oli tiivis, mutta laatu säilyi hyvänä ja kustannusarvio alitettiin. Talotekniikan virityksetkin onnistuivat kesän hellejakson aikaan kiitettävästi. ”

– Senior Asset Manager Matti Kivilä, Aberdeen