SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Antilooppi Management Oy / Salmisaaren liiketalo Oy

PINTA-ALA:

8 252 m2

ASIAKAS:

Antilooppi Management Oy

KOHDE:

Itämerenkatu 3, 00180 Helsinki

SÄÄSTÖTAVOITE:

15 % energiansäästö ja 20 % investoinnin tuotto

MITÄ TEHTIIN:

Energiaremontti sisältäen rakennusautomaation, ilmanvaihdon ja pysäköintihallin valaistuksen modernisoinnin

KESKEISET TULOKSET:

Arviolta 550 000 euron kustannussäästöt ja 940 tonnin CO2-päästöjen vähennys elinkaaren aikana

Energiaremontin toteutus onnistuu, vaikka omistaja vaihtuu

EcoRealin toteuttama energiaremontti Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevaan toimistokiinteistöön valmistui keväällä 2020. Hankkeen suunnittelu toteutettiin syksyllä 2019 ja toteutus alkuvuoden 2020 aikana. Projektin aikana kiinteistö vaihtoi omistajaa, mikä sujui ilman häiriöitä, kun projektin dokumentointi oli ajan tasalla.

Projektissa uudistettiin kohteen rakennusautomaatio nykyaikaiseksi ja olemassa oleva talotekniikka yhdistettiin siihen energiatehokkain toiminnoin. Automaatioon lisättiin älykästä huoneanturointia, minkä avulla ilmanvaihtoa ja jäähdytystä voidaan ohjata tarpeenmukaisesti. Lisäksi rakennuksen ilmanvaihtokoneiden puhaltimet uudistettiin portaattomasti säätyviksi suoravetoisiksi puhaltimiksi ja pysäköintihallin valaisimet päivitettiin LED-tekniikalla. Myös jäähdytyksen ja lämmityksen ohjauslogiikka muutettiin energiatehokkaaksi. Lopuksi suoritettiin ilmanvaihdon nuohous ja säätö sisäolosuhteiden parantamiseksi.

”Toteutusvaiheen aikana käytössä olevista rakennuksista voi löytyä sellaisia muutostarpeita, joita ei voida havaita etukäteen. Näiden tarpeiden tunnistaminen mahdollisimman aikaisin suunnitteluvaiheessa takaa onnistuneen projektin läpiviennin”, sanoo operatiivinen johtaja Janne Koskela EcoReal Oy:stä.

”Kiinteistökaupan johdosta tulin projektiin mukaan, kun toteutusvaihe oli pitkällä. EcoReal perehdytti energiaremontin sisällön ja osoitti laadukkaalla dokumentoinnilla osaamisensa. Näin ollen oli mukava hypätä kyytiin ja ottaa urakka vastaan luottavaisin mielin”, toteaa kiinteistöpäällikkö Raul Mansikka Antiloopista.