SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Havi Logistics Oy

ASIAKAS:

HAVI Logistics Oy

KOHDE:

Vantaan Tiilitie 9

SÄÄSTÖTAVOITE:

400MWH

PINTA-ALA:

5057 brm2

MITÄ TEHTIIN:

Kylmäjärjestelmän uusiminen ympäristöystävällisempään CO2- kylmäjärjestelmään

KESKEISET TULOKSET:

Sähkönkulutus väheni n. 25% ja ilmastolle haitallisista kylmäaineista luovuttiin

Kansainvälisen HAVI Group’in Suomen tytäryhtiö HAVI Logistics Oy uudisti Vantaan Petikossa sijaitsevan 5000-neliöisen jakelukeskuksensa, pitkälti alkuperäisen vuodelta 1994 olevan kylmäjärjestelmän ympäristöystävälliseksi CO2- laitteistoksi.

Projektin yhteydessä toteutettujen taloteknisten muutosten myötä myös kylmätuotannon lauhdelämpö saatiin tehokkaasti talteen, mikä vähentää kiinteistön lämmitysenergian tarvetta merkittävästi. Hankkeen myötä jakelukeskuksen sähkönkulutus tulee vähenemään vuositasolla yhteensä noin 400 MWh, mikä vastaa 65 tonnin CO2- päästövähenemää. Lisäksi ilmastolle haitallisista HFC kylmäaineista luovuttiin, mikä vähentää toiminnan ilmastopäästöjä entisestään.

EcoRealin vastuulla kylmäjärjestelmän uudistushankkeessa oli hankkeen kylmä- ja talotekninen suunnittelu, kilpailutus ja valvonta. Hanke aloitettiin lokakuussa 2018 ja valmis kohde luovutettiin asiakkaalle heinäkuussa 2019.

”HAVI Logistics Oy tuottaa ravintola- ja elintarvikelogistiikan palveluja ja on erikoistunut lämpösäädeltyjen tuotteiden tilaus-toimitusketjun (hankinta, varastointi, jakelu) hallintaan. Jakelukeskuksessa on 3 eri lämpötila-aluetta; pakkas-, viileä- ja ns. kuivavarasto. Lisäksi jakelukeskuksessa on mahdollisuus erikoislämpötiloille esim. suklaalle.”