SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Havu Properties Oy – Elinkaarenaikainen hiilijalanjälkilaskenta

ASIAKAS:

Havu Properties Oy

PALVELU:

Elinkaarenaikainen hiilijalanjälkilaskenta

MITÄ TEHTIIN:

Joiku 1 rakennushankkeen elinkaarenaikainen hiilijalanjälkilaskenta

EcoReal auttoi Havu Properties Oy:ta kartoittamaan Joiku 1 rakennushankkeensa elinkaarenaikaisen hiilijalanjäljen. Laskenta tehtiin Ympäristöministeriön ohjeen mukaisesti 50 vuoden tarkasteluajanjaksolle ja se huomioi rakennusmateriaalien valmistuksen, rakentamisen työmaakuljetuksineen, käyttövaiheen sekä elinkaaren lopussa tapahtuvan purkamisen. Lisäksi hankkeelle laskettiin elinkaaren ulkopuoliset hyödyt, jotka syntyvät puumateriaalien hiilenvarastoinnista.

Vaikka toimintamme perustuu ekologiseen rakentamiseen, haluamme kartoittaa projektiemme vaikutukset asiantuntevan tahon toimesta. EcoRealin kanssa tämä onnistui vaivattomasti ja saimme tarkemman käsityksen mistä hankkeemme päästöt muodostuvat. On myös hienoa saada vahvistus sille, että tekemillämme ratkaisuilla on konkreettinen ja laskettavissa oleva ilmastohyöty ”, kertoo Pekka Rintamäki Havu Properties Oy:sta.

Laskenta osoittaa, että Joiku 1:ssä on tehty monia ratkaisuja, jotka alentavat sen hiilijalanjälkeä. Asiakkaan saama visuaalinen raportti sisältää analysoitujen tulosten lisäksi myös johdannon elinkaarenaikaiseen hiilijalanjälkilaskentaan sekä suositukset päästöjen alentamiseksi.