SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Kesko Oyj

ASIAKAS:

Kesko Oyj

KOHDE:

K-Supermarket Hanko, K-Supermarket Pohjois-Haaga, K-Supermarket Hollola, K-Supermarket Okeroinen, K-Supermarket Rakuuna, K-Market Pirtti

SÄÄSTÖTAVOITE:

790 000 euron elinkaarisäästöt ilman raskaita investointeja ja 2 000 tonnin CO2-päästöjen väheneminen

PINTA-ALA:

6 kohdetta yhteensä 15 000 m2 (ka. 2 500 m2)

MITÄ TEHTIIN:

Kylmätekniikan ja rakennusautomaation muutostyöt

KESKEISET TULOKSET:

Mittaukset käynnissä, alustavat tulokset tavoitteen mukaisia

 

EcoReal teki kohteisiin energiakatselmukset, laati suunnitelmat ja toteutti muutokset. Muutokset koskivat muun muassa kaupan kylmätekniikkaa, rakennusautomaatiota ja valaistuksen ohjausta.

Toimenpiteiden lähtökohtana oli kustannustehokas ja vastuullinen energiankäyttö. Energiatehokkuusprojektin lopputuloksena kiinteistöjen yhteenlaskettu arvioitu energiankulutus laskee talotekniikan elinkaaren aikana 790 000 euroa.

 

”KAUPAN alan kiinteistöissä kylmätekniikan yhdistäminen muuhun talotekniikkaan on energiankäytön kannalta oleellista. Me Keskolla haluamme toimia vastuullisena energiankäyttäjänä. Tähän EcoReal on oivallinen kumppani, koska heillä on vankka asiantuntemus niin perinteisestä talotekniikasta kuin kaupan kylmätekniikasta. Teknisen asiantuntemuksen lisäksi he ymmärtävät liike- ja kiinteistötoiminnan välisen rajapinnan, mikä lisää kokonaispalvelun luotettavuutta.”

– Rakennuttamis- ja ylläpitojohtaja Jukka Anttila, Kesko Oyj