SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Mänkimiehentie 4 – Valaisinurakka

ASIAKAS:

Sagax Oy / KOy Mänkimiehentie 4

KOHDE:

Mänkimiehentie 4

MITÄ TEHTIIN:

Valaisinurakka

KESKEISET TULOKSET:

Tehokas ja energiankulutukseltaan huomattavasti pienempi valaistus

Pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Sagaxin kohteeseen Mänkimiehentie 4 tehtiin EcoRealin rakennuttamisen projektipäällikön johdolla laaja valaisinurakka. Vanhat valaisimet oli todettu paloturvallisuusriskiksi palotarkastajan toimesta: sisävalaisimissa oli palovaara sekä valaisimien ikä ja kunto olivat huonot. Urakka valaisimien uusimiseksi lähdettiin toteuttamaan loppuvuodesta 2022.

Vanhat 2x60W loisteputkivalaisimet vaihdettiin pääosin 40W-60W LED-valaisimiin ja ulkoseinien vanhat valaisimet vaihdettiin LED-valonheittimiin. Vaihdettuja valaisimia oli yhteensä yli 1000 kappaletta.

Tiloihin saatiin toteutettua huomattavasti tehokkaampi ja energiakulutukseltaan huomattavasti pienempi valaistus. Kohonneilla energianhinnoilla investoinnin laskennallinen takaisinmaksuaika on vain noin kaksi vuotta.

”Projekti onnistui odotusten mukaisesti ja vuokralainen oli tyytyväinen lopputulokseen. Hanke saatiin toteutettua aikataulussa, sekä reilusti alle kustannusarvion, kun lisätöitä ilmeni odotettua vähemmän”, toteaa EcoRealin projektipäällikkö Matias Peuraniemi.