SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

NREP Oy – Kauppakeskuksen energiankäyttö vastuullisemmaksi ja kustannustehokkaammaksi

ASIAKAS:

NREP Oy

KOHDE:

DUO-kauppakeskus, Tampere

MITÄ TEHTIIN:

Kiinteistön energiaremontti

KESKEISET TULOKSET:

Vastuullinen ja kustannustehokas energiankäyttö

EcoReal suunnitteli ja toteutti yhdessä NREP Oy:n kanssa energiaremontin NREP Oy:n omistamaan, Tampereella sijaitsevaan DUO-kauppakeskuskokonaisuuteen. Energiaremontti valmistui keväällä 2021. Tarvetta oli saada energiankäyttö vastuullisemmaksi ja kustannustehokkaammaksi ja näin siitä hyötyisivät niin kiinteistön käyttäjät kuin ympäristö. Kiinteistössä uusittiin rakennusautomaatiojärjestelmä ja lisättiin energiatehokkuutta parantavia toiminnallisuuksia kiinteistön ilmanvaihto-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin.

Kokonaisuuteen kuului seuraavat toimenpiteet:

  • Laadittiin kohteeseen uudet rakennusautomaatiosuunnitelmat
  • Uusittiin 11 kpl automaation alakeskuksia ja n. 1500 I/O- pistettä
  • Aseteltiin järjestelmiin energiatehokkaat ja käyttötarkoituksen mukaiset asetusarvot
  • Lisäksi suoritetaan 12 kuukauden jälkiseurantajakso, jolla varmistetaan esitetty energiakulutuksen lasku.

”Kohdekiinteistön käyttäjämäärien ollessa suuria, on erittäin mielenkiitoista päästä toteuttamaan hanketta, jossa tekniikan säätötavat uudistetaan. Hanke saatiin suunniteltua hyvin yhteistyössä projektiin osallistuneiden kesken, jolloin kiinteistötekniikka saatiin pysymään käynnissä koko hankkeen ajan” toteaa EcoRealin projektipäällikkö Jukka Meriläinen.

”Toteutetulla energiaremontilla kehitetiin kauppakeskuksen energiankäyttöä vastuullisemmaksi ja kustannustehokkaammaksi. Meillä NREPllä on kunnianhimoiset kestävämmän tulevaisuuden tavoitteet ja toteutettu energiaremontti on jälleen yksi hieno askel kohti tätä” kertoo Joonas Lemström, johtaja, NREPistä.