SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Osuuskauppa Keula

ASIAKAS:

Osuuskauppa Keula

KOHDE:

Prisma Rauma

SÄÄSTÖTAVOITE:

100 000 euroa talotekniikan jäljellä olevan elinkaaren aikana

PINTA-ALA:

13 000 m2

MITÄ TEHTIIN:

Suunniteltiin rakennusautomaation ja kylmätekniikan muutokset, toteutettiin toimenpiteet ja liitettiin kylmälaitteet Optiwise-palveluun

KESKEISET TULOKSET:

Parantuneet sisäolosuhteet ja 120 000 euron kustannussäästöt sekä 240 tonnin CO2-päästöjen vähennys elinkaaren aikana

Rauman Prisma oli jo ennestään varsin energiatehokas. EcoReal laati suunnitelmat ja toteutti rakennusautomaation muutostyöt yhteistyössä osuuskaupan kylmä- ja talotekniikkapartnereiden kanssa. Muutostöillä energiatehokkuutta parannettiin entisestään. Toimenpiteet sisälsivät muun muassa lämmitysverkoston säätöjä, lauhdelämmön optimointia, antureiden lisäämistä ja tarpeenmukaisia asetusarvomuutoksia. EcoReal toteuttaa kohteessa myös kaupan kylmälaitteiden energiaoptimointia jatkuvalla palvelulla, jolla pidetään energiakulut kurissa jatkossakin.

Investoinnin elinkaaren säästöarvioksi saatiin ensimmäisten mittausten jälkeen 120 000 euroa, joka ylitti alkuperäisen säästötavoitteen.

 

”PROJEKTI sujui suunnitellusti ja energiatehokkuuden lisäksi sisäolosuhteet paranivat, sillä vedon tunne väheni huomattavasti. Nämä pojat ymmärtävät hyvin, miten kaupan talotekniikka toimii kylmälaitteita myöten. Suosittelen!”

– Kehityspäällikkö Jyrki Maula, Osuuskauppa Keula