SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Redito AB / KOy Kuusamon Kuha

PINTA-ALA:

1 360 m2

ASIAKAS:

Redito Property Investors Oy

KOHDE:

KOY Kuusamon Kuha

SÄÄSTÖTAVOITE:

39 % energiansäästö ja 15 % investoinnin tuotto

MITÄ TEHTIIN:

Energiaremontti sisältäen ilmanvaihdon muutostyöt ja valaistuksen modernisoinnin

KESKEISET TULOKSET:

Arviolta 335 000 euron kustannussäästöt ja 550 tonnin CO2-päästöjen vähennys elinkaaren aikana

Kuusamossa sijaitseva myymälärakennus oli alun perin rakennettu elintarvikemyymäläksi, mutta rakennuksen käyttötarkoitus on sittemmin muuttunut pienkoneiden ja tarvikkeiden myymäläksi. Rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmä oli perustunut elintarvikeliikkeen kylmiöiden lauhdelämmön hyödyntämiseen ja kylmiöiden poiston myötä vanha järjestelmä oli muuttunut tehokkaasta suorastaan energiaa tuhlailevaksi.

Kiinteistössä tehtiin kevään ja kesän 2020 aikana energiaremontti, jossa vanha ilmanvaihtokone korvattiin uudella, lämmöntalteenotolla varustetulla koneella, rakennettiin tarvittavat poistoilmakanavat sekä lisättiin olosuhdeantureita, joiden avulla ilmanvaihto säätyy tarpeen mukaisesti.  Energiaremontin myötä kiinteistön energiankulutus sekä hiilidioksidipäästöt laskivat. Lisäksi kiinteistön sisä- ja ulkovalaistusta modernisoitiin energiatehokkailla led-valaisimilla.

EcoReal toimi energiaremontissa rakennuttajakonsulttina ja vastasi suunnittelusta, kilpailutuksesta sekä projektin johtamisesta ja valvonnasta. Lähes kaikki suunnittelu- ja projektinjohdolliset tehtävät hoidettiin etänä koronakevään aikana kolmea kohdekäyntiä lukuunottamatta.

”Energiaremontin toteutus sujui hienosti, vaikka kohde sijaitsi Helsingistä katsoen kaukana. EcoRealin projektitiimi johti projektin piti tilaajan hyvin ajan tasalla keskeisistä tapahtumista”, sanoo REDITO Property Investors Oy:n Head of Technical Management Finland, Jarmo Pulliainen.