SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Redito AB

ASIAKAS:

Redito AB

KOHDE:

Liikekiinteistö, Haapajärvi

SÄÄSTÖTAVOITE:

Varmistaa energiatehokkaiden ratkaisujen käyttö peruskorjauksessa

PINTA-ALA:

1 550 m2

MITÄ TEHTIIN:

Analysoitiin kohde ja ohjattiin talotekninen suunnittelu

KESKEISET TULOKSET:

30 %:n energiansäästö

Haapajärvellä sijaitsevan myymäläkiinteistön vuokralainen oli vaihtumassa. Ennen uuden vuokrakauden alkua kiinteistön omistaja Redito toteutti kohteessa talotekniikan peruskorjauksen. EcoReal pyydettiin mukaan hankkeeseen, kun suunnittelu oli jo käynnissä. Kohteeseen ja laadittuihin suunnitelmiin perehtymisen jälkeen EcoReal toteutti suunnittelunohjauksen, jolla varmistettiin energia- ja kustannustehokkaat ratkaisut. Erityistä huomiota kiinnitettiin talotekniikan tarpeenmukaiseen ohjaukseen ja olemassa olevan käyttökelpoisen talotekniikan hyödyntämiseen. Käyttäjän tavoitteet ja sisäolosuhteet huomioitiin kaikissa ratkaisuissa.

Lopputuloksena olemassa olevaa talotekniikkaa parannettiin ja hyödynnettiin siten, että energiankulutus laski noin 30 % verrattuna siihen, että koko talotekniikka olisi uusittu ja suunnitteluratkaisussa olisi noudatettu kiinteistössä aiemmin käytettyjä ohjaustapaa ja säätöjä.

 

”ECOREALIN asiantuntijat osasivat asettua asiakkaan asemaan ja ymmärsivät talotekniikan lisäksi kiinteistösijoittajan tavoitteet. Emme olleet käyttäneet vastaavanlaista palvelua hankkeissamme ennen, mutta näemme energiatehokkuuden asiantuntijalle käyttöä jatkossakin suunnittelun ohjauksessa, osto- ja myyntikohteiden arvioinneissa sekä olemassa olevien kohteiden kassavirran vahvistamisessa energiatehokkuuden kautta.”

– Head of Asset Management Finland Pia Lindborg, Redito AB