SOITA MYYNTIIMME JA KYSY LISÄÄ: +358 40 532 2261

YIT Rakennus Oy

ASIAKAS:

YIT Rakennus Oy

KOHDE:

Kauppakeskus Lauttis

SÄÄSTÖTAVOITE:

Uuden kauppakeskuksen energiankulutuksen pienentäminen suunnitelmien mukaiselle tasolle

PINTA-ALA:

18 000 m2

MITÄ TEHTIIN:

Laadittiin talotekniikan suunnitelma- ja asetusarvomuutokset ja toteutettiin toimenpiteet

KESKEISET TULOKSET:

860 000 euron kustannussäästöt ja 1 720 tonnin CO2-päästöjen vähennys elinkaaren aikana

 

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva Kauppakeskus Lauttis valmistui joulukuussa 2016. Kohteen pääurakoitsijana toimi YIT ja rakennusautomaatiourakoitsijana Caverion. Kohteen käyttöönoton jälkeen sen energiankulutus osoittautui arvioitua suuremmaksi. EcoReal teki energiakatselmuksen ja analysoi kohteen talotekniikan, jonka perusteella kulutusylityksen aiheuttajat voitiin yksilöidä ja valita kannattavat energiatehokkuustoimenpiteet toteutettavaksi.

Toimenpiteistä muodostettiin energiatehokkuusprojekti, jossa EcoReal laati muutoksia alkuperäisiin rakennusautomaatio- ja kaupan kylmätekniikan suunnitelmiin sekä johti muutosten toteutuksen yhteistyössä kohteen rakentaneiden urakoitsijoiden kanssa. Projekti toteutettiin kokonaisuudessaan toukokuussa 2017.

Energiatehokkuustoimenpiteiden avulla kohteessa arvioidaan saavutettavan 860 000 euron säästöt ja 1 720 tonnin hiilidioksidipäästöjen alenema talotekniikan elinkaaren aikana.

 

”ECOREAL otti energiatehokkuuden fokuksen haltuun asiantuntevalla otteella ja hyvässä yhteistyössä osapuolten kesken. EcoRealin asiakkaana saimme sitä, mitä luvattiin. Itse asiassa säästötavoite jopa ylittyi, kun kaukolämmön liittymäkokoa päästään vielä pienentämään ensimmäisen lämmityskauden tarkastusten jälkeen.”

– Yksikönjohtaja Kalle Isometsä, YIT Rakennus Oy