SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

EcoReal mukana Helsingin Sataman hiilineutraalisuuteen tähtäävissä projekteissa

Helsingin Satama on aloittanut yhteistyössä EcoRealin kanssa useita hiilineutraalisuuteen tähtääviä projekteja. EcoReal toimii projekteissa Helsingin Sataman pääyhteistyökumppanina. Yksi tärkeimmistä on terminaalirakennusten energiankäytön tehostaminen. Helsingin Sataman kiinteistöjen osuus kokonaisenergiankulutuksessa on iso. Osasyynä tähän on osittain vanha kiinteistökanta ja osin myös vanha tekniikka. Yhteistyössä EcoRealin kanssa tavoitteena on vähentää energiankulutusta terminaaleissa, lisätä itse tuotetun uusiutuvan energian määrää, säästää euroja ja parantaa matkustusmukavuutta mm. säätämällä Länsiterminaali 2:n ilmanvaihtoa entistä tarkoituksenmukaiseksi. Tämä toteutetaan asentamalla terminaaliin mm. uusia säätöpeltejä ja hiilidioksidiantureita.

”Haastavuutta tähän energiaremonttiprojektiin on tuonut vanhat ja osittain suojellut kiinteistöt, mutta olemme varautuneet mahdollisiin yllätyksiin tutustamalla erittäin huolella nykyiseen laitekantaan sekä tekemällä huolellisen ennakkosuunnittelun. Samalla tämä on erittäin mielenkiintoinen projekti”, kertoo EcoRealin toimitusjohtaja Janne Rytkönen.

Projekti aloitetaan vuoden 2021 puolella ja valmista tulee kesään mennessä. Vuosittaiset euromääräiset säästöt lasketaan sadoissa tuhansissa ja hiilidioksidipäästöt pienenevät vuosittain viitisensataa tonnia. Koska Helsingin Satama haluaa olla kestävän kehityksen kärjessä nämä muutokset pitää ja kannattaa toteuttaa.

Lue lisää projektista tästä linkistä.