SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

EcoReal optimoimaan Pirkanmaan marketteja

EcoReal

Kuva: Lauri Mannermaa

 

ECOREAL JA PIRKANMAAN Osuuskauppa (POK) ovat sopineet kylmälaitteiden energiaoptimoinnista. EcoReal optimoi POK:n Prismojen, S-markettien, Sale-myymälöiden ja ABC-liikenneasemien kylmälaitteiden energiankäyttöä. Sopimuskokonaisuus käsittää yhteensä 58 markettia Pirkanmaalla.

Optiwise-sovellus kylmälaitteiden seurantaan

Energiaoptimoinnissa hyödynnetään Optiwise Oy:n Optiwise-sovellusta. Selaimella käytettävän sovelluksen selkeä käyttöliittymä näyttää yhdellä silmäyksellä koko myymälän kylmälaitteiden tilanteen ja mahdollistaa nopean puuttumisen poikkeamiin. Pirkanmaan Osuuskauppa hyödyntää Optiwise-sovellusta osana omavalvontaa ja Oiva-raportointia. Kun lämpötilaseuranta on kunnossa, elintarvikkeiden tuoteturvallisuus paranee ja hävikki pienenee.

”EcoReal on vuoden alusta lähtien optimoinut muutamien POK:n markettien kylmälaitteita. Tulokset ovat olleet erittäin positiivisia ja tarvittavien investointien takaisinmaksuaika on ollut parhaimmillaan vain kuukausia. Nyt solmitulla sopimuksella EcoRealin optimointiin tulee kaikki loputkin POK:n kohteet. Odotamme saavamme merkittäviä kustannussäästöjä ja Optiwisen avulla myös kehittyneen ja täsmällisen lämpötilaseurannan kylmälaitteillemme”, toteaa POK:n energiainsinööri Toni Sulonen.

”Pirkanmaalle tuotettava palvelu on hyvä esimerkki osaamisestamme, miten IoT-teknologiaa ja asiantuntijapalveluja yhdistämällä päästään erinomaisiin lopputuloksiin”, lisää Janne Rytkönen EcoRealista.

 

Lisätietoja:
Pirkanmaan Osuuskauppa, energiainsinööri Toni Sulonen, p. 050 598 0608
EcoReal Oy, toimitusjohtaja Janne Rytkönen, p. 040 532 2261


Pirkanmaan Osuuskauppa
on asiakasomistajiensa omistama, vastuullisesti palveleva paikallinen yritys, joka toimii osana S-ryhmää. Osuuskauppa harjoittaa päivittäistavara- ja käyttötavarakauppaa, ravintolakauppaa sekä polttoneste- ja liikennemyymäläkauppaa. Toiminta-ajatuksenamme on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajille. 

Optiwise Oy on perustettu vuonna 2016 ja sen toiminta-ajatuksena on tuottaa kiinteistöjen kylmä- ja rakennusautomaatioiden seurantaan ja ohjaukseen ratkaisuja, jotka välillisesti pienentävät asiakkaiden energia- ja ylläpitokuluja sekä nostavat kiinteistöjen arvoa. Optiwisen omistavat Core Factory Oy ja EcoReal Oy. 

EcoReal Oy on vuonna 2016 perustettu palveluyritys, joka tuottaa energiatehokkuuden ja vastuullisuuden palveluita avaimet käteen -periaatteella avoimesti ja riippumattomasti. Tavoitteenamme on pienentää asiakkaidemme energiakuluja ja nostaa heidän kiinteistöjensä arvoa. Samalla kiinteistöjen olosuhteet paranevat, ilmastopäästöt alenevat ja korjausvelka pienenee. Kehitämme myös IoT-teknologiaan perustuvaa Optiwise-sovellusta, jota käytetään muun muassa rakennus- ja kylmäautomaation seurantaan ja optimointiin.