SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

LAK JA ECOREAL − YHTEISTYÖSSÄ KOHTI PIENEMPIÄ PÄÄSTÖJÄ

Entistä paremmat sisäilmaolosuhteet, kevyempi ympäristötaakka ja alhaisempi energiankulutus. Kaikki ne ovat tavoitteena, kun LAK ja Ecoreal aloittavat yhteistyön kahden LAK:n omistaman kiinteistön energiaremontin merkeissä. Päästövähennyksinä lopputulos vastaa miltei kahden miljoonan kilometrin autoilua

Kiinteistökehitysyhtiö LAK ja EcoReal ovat aloittaneet yhteistyön, joka valmistuessaan vähentää LAK:n kohteiden energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjen määrää jopa kahden miljoonan ajokilometrin verran. Kahden eri kohteen energiaremontit toteutetaan projektijohtourakkana, jossa EcoReal vastaa projektista ja toimii hankkeen päätoteuttajana.

Projektit kattavat yhteensä reilua kuutta jalkapallokenttää vastaavan pinta-alan, ja ne valmistuvat vuodenvaihteen tienoilla. Remonttien vaikutus on etenkin energiankulutuksen ja ympäristötaakan näkökulmasta merkittävä. Hankkeessa saavutetuilla päästövähennyksillä voisi ajaa maapallon ympäri 50 kertaa henkilöautolla tai korvata 25 suomalaisen vuosittaiset päästöt kokonaisuudessaan. Projekteille on myönnetty Business Finlandin energiatuki.

10 000 SAUNANLÄMMITYSKERTAA JA 100 000 NAUDANLIHAPIHVIÄ VÄHEMMÄN CO2-PÄÄSTÖJÄ 

”Energiatehokkuustoimenpiteiden avulla LAK tulee pienentämään kiinteistöjen korjausvelkaa ja CO2- päästöjä. Vastuullisena toimijana LAK huomioi myös vuokralaisten sisäilmaolosuhteet, jotka paranevat entisestään. Hyvällä kommunikoinnilla yhteistyö on lähtenyt hienosti käyntiin”, sanoo EcoRealin myyntipäällikkö Mari Lahikainen.

Ensimmäinen energiaremontoitava kohde on lentokenttäympäristössä Lentäjäntie 1:ssä sijaitseva 7-kerroksinen toimistorakennus Avia Fleet, jonka ilmanvaihto modernisoidaan tarpeenmukaiseksi. Avia Fleetiin rakennetaan lisäksi uusi lämmöntalteenottojärjestelmä poistoilman ja jäähdytyksen hukkalämmön keräämiseksi. Toimenpiteillä saavutetaan 13 % energiansäästö sekä 100 000 naudanlihapihvin tuottamista vastaava CO2-päästöjen vähennys (219 tonnia/vuosi).

Toinen kohde on Rahtitie 3:ssa sijaitseva moderni ja valoisa toimistotorni Avia Wing, jonka ilmanvaihto modernisoidaan energiatehokkaammaksi helposti säädettävillä puhaltimilla. Ilmanvaihdon ohjausta muutetaan lisäksi paremmin tarpeet huomioivaksi ja samalla uusitaan vanhat huippuimurit ja toimilaitteet. Energian säästötavoite Avia Wingissä on 15 %. Lisäksi saavutetaan 10 000 saunanlämmityskertaa vastaava hiilidioksidipäästöjen vähennys (48 tonnia/vuosi).

”Ecorealilta tilattu projektinjohtourakka on suhteellisen pienelle organisaatiollemme sopiva urakkamuoto energiaprojektiemme läpiviemiseen. Valtiolta saatava tuki energiaremontteihin toimii erinomaisena kannustimena myös PTS-korjausten näkökulmasta”, sanoo kiinteistöpäällikkö Mikko Jokipii LAK Real Estatelta. 

Lisätietoja:

LAK Real Estate Oy, kiinteistöpäällikkö Mikko Jokipii, P. 044 588 0639
EcoReal Oy, tiimipäällikkö Henri Nyroos, P. 040 755 5933 tai myyntipäällikkö Mari Lahikainen, P. 050 471 0104