SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Wihurille yli 30% tuotot EcoRealin energiaremonteilla

ECOREAL MODERNISOI NELJÄ WIHURIN Metro-pikatukkua energiatehokkaiksi. Energiaremontit on toteutettu jo Kokkolassa ja Tampereella, jonka jälkeen EcoReal ja Wihuri ovat allekirjoittaneet sopimukset Turusta ja Oulusta. Energiaremonteissa uudistetaan mm. kiinteistöjen rakennus- ja kylmäautomaatiojärjestelmiä, valaistusta sekä tehostetaan lämmöntalteenottoa. Investointien elinkaaren aikaiset kustannussäästöt ovat yhteensä noin 0,9 miljoonaa euroa. Investointeihin on saatu energiatukea ja ne huomioiden investoinnin tuotto on yli 30 %. Investointien takaisinmaksuaika on noin 3 vuotta.

”Investointien taloudellisen hyödyn lisäksi hiilidioksidipäästöt alenevat 167 tonnia vuodessa. Se vastaa päästövähennyksenä noin 1,1 miljoonaa kilometriä autoilua vuosittain”, sanoo Wihurin kiinteistöpäällikkö Timo Numminen.

”Wihurin kiinteistöissä tarvitaan monipuolista talotekniikan ja kiinteistön käytön ymmärtämistä, johon EcoRealilla on vahvaa osaamista. Erityisesti kylmä- ja talotekniikan yhteistoiminnan osaaminen korostuu”, toteaa EcoRealin toimitusjohtaja Janne Rytkönen.

Lisätietoja:

Wihuri, kiinteistöpäällikkö Timo Numminen, p. 040 147 6952

EcoReal Oy, toimitusjohtaja Janne Rytkönen, p.  040 532 2261

 

Wihuri on suomalainen monialakonserni ja perheyritys. Maailmanlaajuisesti toimivan konsernin neljä toimialaa ovat pakkausteollisuus, päivittäistavaratukkutoiminta, tekninen kauppa ja liikelentotoiminta. Konsernin liikevaihto on noin 1,9 miljardia euroa ja konsernissa työskentelee yli 5 000 oman alansa ammattilaista.

EcoReal Oy on palveluyritys, joka pienentää asiakkaiden energiakuluja sekä nostaa kiinteistöjen arvoa tuottamalla energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian kokonaispalveluita vastuullisesti, luotettavasti ja tehokkaasti. Yhtiön asiantuntijoilla on monipuolinen osaaminen sekä pitkä kokemus kiinteistöjen rakennuttamisesta, ylläpidosta ja rahoituksesta. EcoReal edistää myös kiinteistöjen energiahallinnan digitalisaatiota kehittämällä IoT-teknologiaan perustuvaa Optiwise-sovellusta, jota käytetään muun muassa rakennus- ja kylmäautomaation seurantaan ja optimointiin.