SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Turun vanha pääpostitalo sai aurinkopaneelit

Julkaistu 31.10.2019 09:40

Turun vanhana pääpostin talona tunnettu rakennus on saanut aurinkopaneelit. EcoReal suunnitteli ja rakennutti laajan energiaremontin Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoiman rahaston toimistokiinteistöön Humalistonkatu 1:ssä.

Laajan energiaremontin ansiosta kiinteistön energiankulutuksen arvioidaan vähenevän jopa yli 22 prosenttia ja osa tarvittavasta energiasta saadaan katettua nyt siis kiinteistön omilla aurinkopaneeleilla. Vuositasolla kiinteistön yleisten tilojen valaistus pystytään kattamaan aurinkopaneeleiden tuottamalla sähköllä.

”Aurinkopaneelit ovat osa kiinteistön kokonaisvaltaista energiaremonttia, jonka yhteydessä kiinteistöä kehitettiin kaiken kaikkiaan vastuullisemmaksi ja energiakulutukselta tehokkaammaksi”, sanoo Aberdeen Standard Investmentsin senior portfolio manager Matti Kivilä.

Aurinkopaneelien kysyntä on kasvanut voimakkaasti Suomessa. Aurinkosähköjärjestelmien hinnat ovat laskeneet ja aurinkopaneelien teknologia on kehittynyt.

”Aurinkopaneelien kysyntä on todella kovaa tällä hetkellä, koska niitä voidaan asentaa hyvin erilaisiin kiinteistöihin ja paneeleiden tehot ovat parantuneet. Tässä tapauksessa paneelit sijoitettiin suojeltuun ja vanhaan arvokiinteistöön. Aurinkopaneelit eivät juuri näy ulospäin, eivätkä siten muuta kiinteistön julkisivua”, EcoRealin projektipäällikkö Toni Sulonen kertoo.

Lisätietoja:

Toni Sulonen
projektipäällikkö
EcoReal
+358 50 5980608

Matti Kivilä
Senior Portfolio Manager
Aberdeen Standard Investments
+358 40 560 7520

Valokuva täältä (Lähde: EcoReal)

EcoReal Oy on kiinteistö- ja rakennusalan kasvava asiantuntijayritys. Ydintavoitteemme on vähentää ilmastopäästöjä sekä varmistaa ihmisten terveelliset ja turvalliset olosuhteet. Toimintamme perustuu arvoihimme: vastuullisuus, luotettavuus ja tehokkuus.