SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Uratarina: Leena Oiva

Leena on meidän rautainen vastuullisuuden ammattilainen. Leena on työskennellyt vastuullisuuden parissa 1990-luvun lopulta lähtien, ja hän ollut mukana vastuullisuuden kehittymisessä niin Suomessa kuin globaalisti.

Toimin EcoRealilla johtavana vastuullisuusasiantuntijana. Koulutukseltani olen rakennus- ja ympäristönsuojelutekniikan diplomi-insinööri. Aloitin työurani Nokialla yrityksen hurjimpien kasvun vuosien aikana, ja Nokia oli vastavalmistuneelle insinöörille hieno ympäristö kasvaa. Nokialla tehtiin uraauurtavaa vastuullisuustyötä jo 2000-luvun alussa, ja sieltä mukaan ottamiani oppeja pystyn edelleen käyttämään hyväksi työssäni. Nokialta siirryin ympäristöjärjestö WWF:lle tekemään yhteistyötä ympäristön suojelemiseksi suomalaisten yritysten kanssa.

Vastuullisuustyössä tapahtui käänne vuoden 2005 tienoilla, kun siihen saakka vastuullisuutta ei oltu osattu nähdä tärkeänä osana liiketoimintaa. Vuosikymmenen lopulla suunta muuttui, ja yritykset alkoivat miettiä tapoja toimiakseen vastuullisemmin. Nykyisin vastuullinen liiketoiminta on yleinen tapa toimia ja pienetkin yritykset pohtivat vaikutuksiaan. EcoRealilla tarjoamme vastuullisuuspalveluita kaiken kokoisten ja kaikkien alojen yritysten tarpeisiin, olivat he sitten missä vaiheessa tahansa omassa vastuullisuustyössään.

Arvostan EcoRealilla erityisesti sitä, että minuun luotetaan ja kokemustani arvostetaan. Olen alusta saakka päässyt itse suuresti vaikuttamaan työnkuvaani ja tapaani tehdä töitä. Tuodessani esiin uuden idean saan yleensä innostuneen vastaanoton ja vapaat kädet idean jatkojalostukseen ja tuotteistamiseen. Erityisen motivoivaa on tehdä töitä yrityksessä, jonka tuottama hiilikädenjälki yli 1000 kertaa suurempi kuin jalanjälki, ja jonka ydinliiketoiminnan tavoite on vähentää asiakkaiden energiankulutusta ja ilmastopäästöjä.