SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Uratarina: Lotta Kauppinen

Lotta KauppinenTyöskentelen EcoRealilla vastuullisuuspäällikkönä vastaten meidän ympäristö- ja vastuullisuuspalveluiden tiimistä. Tiimimme tuottaa asiakkaille vastuullisuusohjelmia ja -raportointeja, hiilijalanjäljen laskentaa sekä ympäristöluokituksia.

Olen koulutukseltani ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Alun perin valmistuin vuonna 2013 ympäristöteknologian insinööriksi (amk) ja urani ensimmäiset työtehtävät liittyivät ympäristömittauksiin ja terveydensuojelun tehtäviin unohtamatta lyhyttä kehitysprojektia kuivakäymälöiden parissa Tansaniassa. Kiinnostus kestävään kehitykseen ja palava halu auttaa yrityksiä kehittämään toimintaansa kestävämmäksi ajoi minut opiskelemaan ympäristötekniikan maisteriopintoja yliopistoon.

EcoRealille päädyin keväällä 2017, kun tuore start up haki ensimmäisiä innokkaita työntekijöitään. Minulla ei ollut energiapuolen kokemusta tai osaamista, mutta sen sijaan visio ja ideoita ympäristöpalveluiden tuottamisesta. Olin juuri saanut valmiiksi diplomityöni, jossa tutkin keinoja auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä ympäristövastuun kehittämisessä. Tekemisen meininki teki ilmeisesti vaikutuksen ja aloitinkin keväällä vastuullisuusasiantuntijan roolissa. Ensimmäinen tehtäväni oli laatia EcoRealille vastuullisuuspalveluiden strategia.

Kuluneiden vuosien aikana työhöni on kuulunut mukava sekoitus projektityötä, kehitystyötä ja myyntiä. Olen myös suorittanut Breeam In-Use Assessorin sekä ammatillisen opettajan pätevyydet. Kesällä 2021 aloitin ympäristö- ja vastuullisuustiimin vetäjänä, jolloin työtehtäviini lisättiin sisäisten prosessien kehittäminen ja hallinnolliset tehtävät. Työssäni parasta on mielenkiintoiset, monipuoliset ja sopivan haastavat projektit erilaisten asiakkaiden kanssa. Arvostan EcoRealilla sitä, että voin itse vaikuttaa työnkuvaani ja tapaani tehdä töitä sekä kehittää omaa osaamistani. On hienoa työskennellä asiantuntevassa työyhteisössä, jossa uudet ideat otetaan innokkaasti vastaan ja työntekijöihin luotetaan.

Avoimet työpaikat