SOITA MEILLE JA KYSY LISÄÄ: +358 9 8561 7177

Uratarina: Mari Rajaniemi

Olen Mari ja johdan hiilineutraaliuden osa-aluetta EcoRealissa. Tehtäviini kuuluvat mm. Energiamanageerauksen sekä Ympäristö- ja vastuullisuuspalveluiden johtaminen, kehittäminen ja kasvattaminen yhdessä näiden tiimien kanssa. Monipuolisen tehtäväkentän ja jatkuvasti kehittyvän toimialan vuoksi päiväni ovat hyvin erilaisia. Päiväni koostuvat mm. strategian jalkauttamisesta, erilaisista kehittämishankkeista, laadun hiomisesta, tulevaisuuden mahdollisuuksien tunnistamisesta ja tuloksen parantamisesta. Pidän myös tiiviisti yhteyttä asiakkaisiin sekä sparrailen, tuen ja johdan kollegoitani.

Koulutukseltani olen MMM, lisäksi olen suosittanut amk-tutkinnon ja tehnyt jatko-opintoja Helsingin yliopistolla. Ensimmäinen varsinainen työpaikkani oli valtion leivissä: toimin virkamiehen roolissa ylitarkastajana. Työ säädös- ja tukiasioiden parissa tuli tutuksi! Olin tuolloin mukana työryhmässä, jossa valmistelimme maatilojen energiaohjelman toimeenpanoa. Tämä oli varmasti ensimmäinen kipinä sille, miksi polkuni johdatti minut lopulta nykyiselle uralleni. Vuonna 2010 otin suuremman askeleen ja siirryin urapolullani energia-asioiden pariin Helsingin yliopistolle, jossa tein jatko-opintoja ja tutkimusta energia-asioiden parissa. Yliopistolla vietettyjen vuosien aikana pääsin teorian ja käytännön kautta kiinni energiatehokkuuteen ja hiilijalanjäljen laskentaan ja ennen kaikkea ymmärsin niiden merkityksen kokonaisuuden kannalta. Tuolloin energiatehokkuuden ja ympäristövastuullisuuden merkitys ei ollut saanut vielä niin suurta jalansijaa kuin nykypäivänä. Tänä päivänä nämä asiat ovat jo suurimmalle osalle yrityksistä arkipäivää – tätä kehitystä on ollut upeaa seurata! Vuonna 2015 siirryin kiinteistöjen energia- ja ympäristöasioiden pariin Corbeliin ja myöhemmin yrityskauppojen myötä Realia Managementiin. Tästä ajasta toimin reilut viisi vuotta Vastuullisuuspalveluiden johtajana. Työn myötä tutustuin lukuisiin asunto- ja toimitilapuolen kiinteistöihin, jonka myötä sain varsin laajan kuvan kiinteistöjen energiatehokkuuden ja ympäristövastuullisuuden nykytilanteesta ja kehittämispotentiaalista.

EcoRealissa aloitin johtajana maaliskuun 2022 alussa vastuualueenani kiinteistöjen hiilineutraalisuus. Ennen EcoRealille siirtymistä olin kuullut yrityksen toiminnasta hyvää mm. palveluiden laadun sekä yrityksen toimintakulttuurin osalta. Koen, että arvomaailmamme kohtasivat, sillä minulle onnistumisen tunteita työssä tuo se, että asiakkaat saavat aitoa lisäarvoa palveluistamme. EcoRealissa näen myös konkreettisesti sen, kuinka katselmuksissa ehdotetut toimenpiteet konkretisoituvat käytännön tasolla energiahankkeina parantaen sekä asiakkaan että ympäristön tilannetta. Itselleni on myös tärkeää, että työ on monipuolista ja mielenkiintoista sekä pääsen haastamaan siinä itseäni riittävästi. On hienoa olla mukana EcoRealin ja upeiden ammattilaisten kasvutarinassa!

Avoimet työpaikat