7.11.2017

Vastuullisuuspalvelut

Tarjoamme vastuullisuusraportointiin eri laajuisia avaimet käteen -raportointipaketteja, jotka perustuvat kansainvälisiin GRI-standardeihin. Autamme asiakkaitamme kehittämään toimintaa vastuullisemmaksi ja viestimään siitä sidosryhmille.

Vastuullisuusraportointia voidaan lähteä rakentamaan asiakkaan lähtötasosta riippumatta. Palveluvalikoimastamme voi valita yrityksen tarpeisiin sopivan vaihtoehdon.

 • Vastuullisuusraportointia avaimet käteen -periaatteella
  – GRI-raportointi
  – GRESB-raportointi
  – Kevyemmät raportointipaketit, jotka tähtäävät GRI-raportointiin
 • Apua vastuullisuusraportointiprosessin osa-alueisiin
  – Raportoinnin projektinjohto
  – Sidosryhmätutkimukset, olennaisuusanalyysi
  – Tiedonkeruu, tunnuslukujen laskenta ja analysointi
  – Visuaalinen raportointi
 • Vastuullisuusstrategiat ja -ohjelmat
 • Jatkuva kehittäminen
 • Koulutukset vastuullisesta liiketoiminnasta ja vastuullisuusraportoinnista

ASIAKKAAN HYÖTY:

Yritysvastuu, yhteiskuntavastuu ja kestävä kehitys ovat termejä, jotka kuvaavat organisaatioiden vastuullisuutta kokonaisuudessaan. Vastuullisuus parantaa organisaation imagoa, minkä lisäksi se tuo selkeitä kustannussäästöjä ja helpottaa määräysten noudattamista.

Nykyään organisaatioiden odotetaan viestivän vastuullisuudestaan eri sidosryhmille. Viestintää voidaan toteuttaa monella eri tavalla yksittäisistä viesteistä laajoihin vastuullisuusraportteihin. Tasaisin väliajoin ilmestyvä raportti auttaa organisaatiota hahmottamaan toiminnan kokonaisuudessaan, jolloin kehittymisen seuranta on helpompaa. Lisäksi raportti auttaa organisaatiota arvioimaan ja johtamaan omia vaikutuksiaan.

Vastuullisuusraportointia ohjeistamaan on kehitetty useita eri työkaluja. Kansainvälinen ja tunnetuin vastuullisuusraportointiin liittyvä ohjeistus on GRI (Global Reporting Initiative). Suomessa RAKLI ja KTI Kiinteistötieto ovat rakentaneet yhdessä erityisesti kiinteistöliiketoiminnalle suunnatun RAKLI-KTI-vastuullisuustyökalun. Reaali-investointien, kiinteistöportfolioiden ja infrastruktuurisijoitusten vastuullisuustoimintaa mittaamaan on kehitetty GRESB-arviointi (GRESB Real Estate Assessment).

Miten teemme vastuullisuudesta helppoa? »

KYSY LISÄÄ PALVELUISTAMME:

Lotta Partanen
Vastuullisuusasiantuntija
+358 50 554 4967
etunimi.sukunimi@ecoreal.fi